За перші 2 тижні виплат за гарантіями Фонд розрахувався з вкладниками «УКРБУДІНВЕСТБАНКУ» на 81%

27.10.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Станом на 25 жовтня 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» майже 430 млн грн гарантованого відшкодування за вкладами, що складає 81% від загальної суми, призначеної до виплати. Майже 19% коштів було отримано вкладниками дистанційно, без відвідування відділень банків-агентів Фонду, близько 2% - через «Дію».

Наталія Рудуха, заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів, наголосила: «Більшість вкладників отримують свої гроші у перші тижні виплат, і ми повністю забезпечуємо цей процес. Водночас, гарантовані виплати здійснюватимуться упродовж усієї процедури ліквідації банку. Нагадаю, що на сьогодні для вкладників неплатоспроможних банків існує вже три способи отримання гарантованої суми: у відділенні будь-якого банку-агента; шляхом дистанційних онлайн-виплат, який пропонують своїм клієнтам п’ять банків-агентів Фонду; та віднедавна через систему Дія».

Для отримання гарантованого відшкодування безпосередньо у відділенні банку-агента Фонду достатньо мати при собі лише паспорт та ІПН. Дистанційні онлайн-виплати здійснюють 5 банків-агентів: АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», Акціонерний банк «Південний», АТ «ПУМБ» та АТ «ТАСКОМБАНК».

Нагадаємо, вкладникам АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» відшкодовуються вклади у розмірі 100%, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня 7 жовтня 2023 року. Оскільки виведення Банку розпочато вже під час дії Закону України №2180-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», яким запроваджено повне відшкодування вкладів на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення.

Довідково: Тимчасову адміністрацію у АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» запроваджено на підставі рішення Правління НБУ від 07 вересня 2023 р. «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду від 07 вересня 2023 року «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку». 

Процедуру ліквідації Банку розпочато 06 жовтня 2023 р. З 29 вересня 2023 року Фонд розпочав гарантовані виплати за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 07 вересня 2023 року включно та за поточними рахунками, а з 11жовтня 2023 року – за рештою вкладів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter